Kuukauden taiteilija, Ansu Piira

Ansu Piira

Olen ollut todennäköisesti isän perintönä kiinnostunut taiteen tekemisestä koko ikäni, mutta lähtiessäni opiskelemaan ajatus taiteen ammattilaisuudesta oli mahdoton.

Kun valitin puolisolleni tehneeni väärän valinnan, hän vakuutti, ettei mikään ole myöhäistä. Hetken ravisteltuani uskomuksiani huomasin löytäneeni opettajan, keramiikkauunin ja työhuoneen. Vain uskallus puuttui. 10 vuotta harjoittelua tanskalaisessa maalausryhmässä kasvatti rohkeutta.

Ensimmäisen ikioman näyttelyn pidin Sinisessä huvilassa Töölön lahden rannalla täyttäessäni 50 vuotta. Se oli avaus omaan rohkeuteen ja uusiin näyttelyihin.

Rohkeutta vai uhkarohkeutta?

Ystäväni Marja Seychelleitä kirjoitti, kuinka jatkuvasti on liian kuuma. Katsoin ikkunastani, helmikuu ja pakasta 20 astetta. Syntyi ajatus, Marjalle on vietävä lunta jäähdykkeeksi. Lopputulos: näyttele Seychellien Valtion Taidemuseossa aiheena lumi. 34 seuran taiteilijaa voi kirjoittaa ansioluetteloonsa osallistuneensa kansainväliseen näyttelyyn Seychelleillä.

Seuratoiminta antaa ja ottaa

Olin mukana varsin uutena seuran johtokunnassa. Sitä kautta opin tuntemaan sekä seuran historiaa, nykytoimintaa että jäsenistöä.

Taiteen tekeminen on vuorovaikutusta, saat ideoita, saat palautetta, sinua kannustetaan…

Mikä sen antoisampaa, kuin kun katsojat keskustelevat taulusi ääressä ja löytävät  jotain aivan muuta, mitä itse olit ajatellut.

Lisää Ansun teoksia on nähtävissä JTS:n Web-Galleriassa