Arjen pakoreittejä,14.2.2023-5.3.2023,Tuusulan Opiston taiteilijaryhmä Alakotila, Fagerlund, Forsman, Suhonen

Mikä on se voima, joka saa meidät liikkeelle ja kantaa meidät yli arjen harmaiden hetkien? Tätä pohtii neljän naisen porukka, joka kokoontuu Tuusulan opiston Avoimessa ateljeessa. Tunteet, ajatukset ja aistimukset purkautuvat taiteen avulla muodostaen viivoja ja väripintoja. Siveltimen vedot kertovat tarinaa ja pukevat tunteet sanoiksi. Surun tummat sävyt saavat kontrastia ilon kuultavista värikerroksista. Arjen harmaus häipyy hetkeksi taka-alalle ja antaa tilaa voimakkaammille tunteille.

Arjen pakoreitti luo tilan ilon & juhlan ja arjen & surun väliin käsitellä tunteita ja ajatuksia. Muuttuuko arki hieman kevyemmäksi kulkea pakoreittiä pitkin vai johtaako polku kivisemmille ja jyrkemmille urille? Välttämättä pakoreitti ei tuo onnea, mutta sen kulkeminen tuo voimaa. Selvisin tästä, joten selviän myös arjen harmaudessa.

Arkeen tarvitaan myös aikaa pysähtyä. Arki vie helposti mennessään, eikä siinä tahdissa huomaa pieniä nyansseja tai lyhyitä hetkiä, jotka tuovat ilon pilkahduksia: valon leikki peilityynellä vedenpinnalla tai kevään ensimmäinen linnun laulu oksalla. Huomasitko ne?

Näyttelyyn osallistujat kokoontuvat maanantaisin Jari Järnströmin (KuM) ohjaamalla Avoin ateljee -kurssilla Tuusula opistolla. Järnströmillä on laaja kokemus kuvataiteilijan ja kuvataiteen opettajana niin lasten- ja nuorten kuin aikuisten parissa. Avoin ateljee on vapaamuotoinen kurssi, jolla jokainen osallistuja voi työstää omalla tekniikallaan vapaasti valitsemiaan aiheita.