Maamme 27.9. -22.10.2017, Erilaiset yhdessä -ryhmä Taidetalolla


Lehdistötiedote

Oi, maamme – sata vuotta suomalaisuutta

Sata vuotta täyttävän itsenäisen maamme luonto ja maisemat ovat aina innostaneet kuvaamaan niitä myös taiteessa. Kultakauden taiteilijat ammensivat aiheitaan myös kansalliseepoksestamme. Erilaiset yhdessä -maalausryhmä keksi yhdistää nämä kaksi asiaa omaan Suomi 100 -näyttelyynsä. Maamme -näyttelyn aiheeksi otettiin kultakauden mestarin Akseli Gallen-Kallelan kolme maalausta, jotka koottiin yhteisesti maalattuina näyttelyn pääteoksiksi. Samaan tapaan ryhmä maalasi jo kymmenen vuotta sitten oman moniosaisen versionsa Paul Gauguinin suuresta teoksesta Mistä tulemme?, Keitä olemme?, Minne menemme?.

Järvenpään Taidetalossa on kolmen ja puolen viikon ajan nähtävissä tämän yhteistyön tuloksia, Gallen-Kallelan kahden Kalevala-aiheen ja yhden maisemateoksen kopiot ripustetaan osina maalattuina Taidetalon seinille. Teosten jäljennökset maalattiin paloina, joissa näkyy kunkin taiteilijan oma kädenjälki.

Yhteisinä teemoina viime syksyn ja talven aikana työstetyissä teoksissa on myös suomalainen luonto ja maisema. Kukin tekijä valitsi itselleen omimman tavan lähestyä ja käsitellä aihetta. Jokaisella tekijällä on jo vuosien aikana hioutunut oma tyylinsä tehdä taidettaan, oma tapansa nähdä ympäristöään.

Yhdessä tekeminen on ollut kannustavaa ja ennen kaikkea hauskaa ja siitä on vuosien varrella tullut tärkeä osa ryhmäläisten viikko-ohjelmaa. Yhteiset kritiikki-illat on koettu opettavaisina ja sekä opettajan että maalaustoverien arviot hyödyllisinä ja innostavina.

Erilaiset yhdessä – ryhmässä maalaavat Tarja Hukkanen, Anne-May Ignatiew, Sirkka-Liisa Korkeamäki, Anne Koskinen, Kati Lauhakangas, Virpi Lauhakangas, Liisa Ljufström, Irmeli Maunuksela, Irja Orlo, Soili Petrow, Ville Petrow, Eija Sandberg ja Eva-Lisa Virtanen.

Erilaiset yhdessä -ryhmä opiskelee ja tekee taidetta Järvenpään opiston suojissa taiteilija Susanna Aution ohjaamana.

Lisätietoja: Tarja Hukkanen, puh. 050 436 4755
hukkanen.tarja@gmail.com