SEITSEMÄN ELÄMYSTÄ, 16.8 – 4.9.2022 taiteilijaryhmä Silaus Taidetalon Galleriassa

Taiteilijaryhmä Silaus, maalauksia ja grafiikkaa

Näyttelyn nimi Seitsemän elämystä lupaa mielenkiintoisen katsauksen hyvin erilaisiin taiteen tekemisen tapoihin, seitsemään tyyliin. Tekijät osallistuivat keväällä 2022 Pekka Halosen akatemian Teemallisen kuvataiteen linjalle. Innostuneiden opiskelijoiden kesken syntyi taiteilijaryhmä Silaus, jonka jäsenet ovat jo pitäneet grafiikan näyttelyn Porvoossa, ja nyt seitsemän heistä esittäytyy Järvenpään Taidetalolla. 

Mukana on pitkään kuvataidetta tehneitä, näyttelyitä pitäneitä sekä taiteen tekemistä vuosia harrastaneita. 

Näyttelyn toteuttamiseen lähdettiin ajatuksella että ripustuksen harmoniaa tai yhteistä teemaa ei tavoitella ja että jokainen tekee sellaista mikä sisältä nousee ja minkä kokee polttelevan. Lopputuloksena syntyi valoisaa ja värikästä, ronskia ja herkkää, vauhdikasta ja tarkkaa, puhuttelevaa ja mieleen jäävää taidetta. 

Työt on ryhmitelty tekijöittäin omaksi kokonaisuudekseen. Katsojan on helppo seurata kunkin tekijän tyyliä ja tekemisen tapaa. Nähtävää ja koettavaa on varmasti jokaiselle  taidemaulle – luvassa on seitsemän elämystä. 

Avajaiset 16.8. klo 17-19.

SEITSEMÄN ELÄMYSTÄ

Hanna-Leena Iskanius, Marju Karlsson, Elisa Kauppila, Helena Lindqvist, Nina Nori,  Eeva Pöyliö ja Elli Wee. Tekijät ovat Taiteilijaryhmä Silauksen jäseniä.

Järvenpään Taidetalo, Galleria, Myllytie 13 A

16.8. – 4.9.2022

Avoinna ti – pe klo 14 – 18,  la – su klo 11 – 15