Näyttelytilat

Järvenpään Taideseuralla on näyttelytoimintaa varten näyttelytilat Taidetalolla, Vanhankylännimen kartanon kahvilassa sekä kolme näyttelyseinää Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTissa.

Taidetalon näyttelytilat

Taidetalolla on kaksi erillistä näyttelytilaa: Galleria ja Studio.
Näyttelytiloissa pidetään vaihtuvia näyttelyitä n. 16 kertaa vuodessa.

Lataa näyttelytilojen esite:  JTS_Nayttelytilat_202109

Taidetalon Galleria

Galleria on kahden huoneen yhtenäinen tila Taidetalon alakerrassa (n. 51m2). Suuremmassa huoneessa seinäpintaa on 16,5 metrin ja pienemmässä huoneessa 15 metrin leveydeltä. Mitoissa on huomioitu ovi- ja ikkuna-aukot. Seinillä on ripustuskiskot ja katossa kohdevalot.
Gallerian vuokra on 180 euroa jäsenille ja 420 euroa ulkopuolisille. Näyttelyaika on noin 3 viikkoa. Taideseuralla on näyttelyvalvoja muille päiville paitsi sunnuntaille, jolloin näyttelyn valvonta on hoidettava itse.

Studio

Studio on pieni näyttelytila Taidetalon alakerrassa (n. 14m2). Studiossa on käytettävissä videoprojisointi- ja äänentoistojärjestelmä sähköisten teosten esittämiseen. Ripustettaville töille on seinäpintaa yli 11 metriä. Mitassa on huomioitu ovi- ja ikkuna-aukot.
Studion vuokra on 80 euroa jäsenille ja 120 euroa ulkopuolisille. Näyttelyaika on noin 3 viikkoa. Taideseuralla on näyttelyvalvoja muille päiville paitsi sunnuntaille, jolloin näyttelyn valvonta on hoidettava itse.

Näyttelyajan hakeminen Taidetalolle (Galleria ja Studio)

Näyttelyjakso on kolme viikkoa. Maanantai ennen näyttelyn alkua on ripustuspäivä. Näyttely puretaan näyttelyn päätyttyä sunnuntaina klo 15 jälkeen. Näyttelyajat jaetaan näyttelytoimikunnan päätösten mukaan.

Näyttelyaikaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, johon tulee seuraavat tiedot:

• hakijan täydelliset yhteystiedot (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ym.)
  • näyttelyn nimi
  • näyttelysuunnitelma max 1 sivu
  • 3-5 kuvaa tai luonnosta näyttelyyn tulevista teoksista tai uusimmasta tuotannosta teostietoineen
  • videomateriaali esikatselulinkkinä
  • mahdollinen toive näyttelyn ajankohdasta
  • vuokrattava tila (Galleria vai/ja Studio)
  • tieto jäsenyydestä
  • jos on linkki kotisivuille

Hakuajat:
– näyttelyä haetaan puoli vuotta/ vuosi ennen aiottua näyttelyaikaa
– kevätkauden (1.1.-30.6.) haku päättyy edellisen vuoden lokakuussa
– syyskauden (1.8.-31.12.) haku päättyy saman vuoden maaliskuussa

Tällä hetkellä avoinna olevat hakuajat:
– kevään 2022 näyttelyhaku päättyy 30.10.2021 (päätökset ilmoitetaan hakijoille marraskuussa)
– syksyn 2022 näyttelyhaku päättyy 31.3.2022

Hakemus toimitetaan Taidetalolle:
Järvenpään Taideseura
Näyttelytoimikunta
Myllytie 13 A, 04410 Järvenpää
tai sähköpostitse: nayttelyt.taideseura@gmail.com

Näyttelyasioista vastaa näyttelyvastaava (ks. Hallitus).

Vanhakylänniemen Kartanon Kahvilan näyttelytila

Näyttelytila Vanhankylänniemen Kartanon Kahvila on tarkoitettu ainostaan Järvenpään Taideseuran jäsenille. Näyttelytilana toimivat kaikki kartanon seinät, paitsi Anni-juhlasalin.

Näyttelyaika

Näyttelyaika on noin 8 viikkoa, alkaen kuun 1. päivä päättyen seuraavan kuun 25. päivä. Näyttely puretaan 26. päivä ja seuraavan näyttelyn rakentaminen aloitetaan 27. päivä.

Tilassa voidaan järjestää ryhmänäyttelyitä. Näyttelyihin on jatkuva haku. Ajat jaetaan hakijoiden kesken. Näyttelyaikaa haetaan kirjallisesti vapaamuotoisella hakemuksella seuran hallitukselta.

Hakemuksessa tulee kertoa lyhyesti suunnitellusta näyttelykokonaisuudesta ja liittää mukaan hakemusta tukevia teoskuvia (3-5 kpl) tai linkki kotisivuille sekä toivomus näyttelyajankohdasta. Hakemukset yhteystietoineen toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen nayttelyt.taideseura@gmail.com. Jos hakijalla ei ole sähköpostia, hän voi toimittaa hakemuksen Järvenpään Taidetalolle, osoitteeseen Myllytie 13 A, merkinnällä Vanhankylänniemen Kartanon Kahvilan näyttely.

Valvonta ja aukiolo

Aukioloajat:  ke-pe klo 12-18, la klo 11-17, su klo 11-16. Kahvilassa on paikalla henkilökunta.

Yhteyshenkilöt:

JUSTin näyttelytilat

Justin näyttelytilat eivät ole korona-epidemian vuoksi käytössä tällä hetkellä.

JUSTissa sijaitsee 3 galleriatilaa:
1. Sijainti 1. krs, lounasravintolan yhteydessä.
– ripustustilaa 11 m.
2. Sijainti 2. kerroksen neuvottelutilojen läheisyydessä.
-ripustustilaa 7 m.
3. Sijainti 3. kerroksen aulatilan kaarevalla seinällä.
– ripustustilaa 8,5 m.

Näyttelyaika sovitaan pääsääntöisesti kolmen kuukauden pituiseksi kerrallaan. Näyttelytilasta ei peritä vuokraa.

JUSTin näyttelyajan hakeminen

Hakemuksessa tulee kertoa lyhyesti suunnitellusta näyttelykokonaisuudesta ja liittää mukaan hakemusta tukevia teoskuvia (3-5 kpl) tai linkki kotisivuille sekä toivomus näyttelyajankohdasta. Ilmoita hakemuksessa myös mihin tilaan (kerros) toivoisit työsi esille.

JUSTissa toimii sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. Tämä tulee ottaa huomioon teoksia ehdottaessa.

Haku on avoinna jatkuvasti ja se on avoin kaikille. Lähetä hakemukset teoskuvineen osoitteeseen nayttelyt.taideseura@gmail.com.