Kuukauden taiteilijamme, Anja Tyrväinen

Järvenpään Taideseura aloittaa taiteilijaesittelyt – Kuukauden taiteilijamme. 

Kunnian avata uuden projektimme on saanut taiteilija, FM, käsityönopettaja Anja Tyrväinen.

Anja Tyrväinen on ollut Järvenpään Taideseuran jäsen 1980-luvun alkupuolelta asti.  Hän on ollut JTS:n puheenjohtaja vuosina 2006 – 2011 ja toiminut sekä yhdistyksen sihteerinä (1996 -1998, 2004-2006) että varapuheenjohtajana, viimeksi vuonna 2020.

Hän on ollut aktiivisessa roolissa monissa seuran tapahtumissa ja  oli myös mukana tekemässä JTS:n  60-vuotisjuhlakirjaa.  Vuonna 2018 Anja on valittu seuran  kunniajäseneksi.  

Kuvataidetta Anja Tyrväinen on harrastanut 12-vuotiaasta asti.  Silloin syntyivät ensimmäiset akvarellit. Näkemystä on laajentanut mm.  taidehistorian opinnot Helsingin yliopistossa, mutta myös kuvataiteen opinnot vuodesta 1971 alkaen eri oppilaitoksissa ja kursseilla. Kudonnan koulutus Wetterhoffin kotiteollisuuskoulussa aloitti elinikäisen kiinnostuksen tekstiilitaiteeseen. Tällä hetkellä läheisimmät tekniikat tekstiilin lisäksi ovat yhä edelleen akvarelli, eri grafiikan muodot ja valokuva.

Vuodesta 2008 Anja on pyörittänyt Taidelainamo Taikkaa ja nyt myös parin vuoden ajan Galleria Taikkaa JTS:n Taidetalon vieressä olevassa rakennuksessa.  

 Järvenpää-seura valitsi ”taiteen pitkäaikaisen moniottelijan” vuoden 2022 Kulttuurijärvenpääläiseksi!

Joitakin Anjan teoksia on nähtävillä seuramme Web-Galleriassa

Anja Tyrväinen, Näyttely Taidetalolla 2021