Kuvataiteen päivä ja avoin maalaustapahtuma 10.7.2015 Taidetalolla

Järvenpään taideseura järjestää avoimen maalaustapahtuman Kuvataiteen päivänä 10.7. Taidetalolla. Talo on tukikohtanamme ja avoinna klo 11 alkaen. Sieltä saa myös pikkurahalla kahvia ja pientä purtavaa. Maalaustelineitä on myös lainattavissa.

Päivän aikana maalatuista töistä järjestetään pikanäyttely Taidetalolla 11.-12.7., jossa työt ovat yleisön nähtävillä ilman kehyksiä viikonlopun ajan. Taidetalo avoinna la-su 12-16

Maalaustap_20150710web

Heinäkuun 10. on valittu Kuvataiteen päiväksi siitä syystä, että se on arvostetun kuvataiteilijamme Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä (1862-1946).

Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aloitteesta päivää on vietetty vuodesta 2004 lähtien Suomen kuvataiteen päivänä. Tavoitteena on saada 10.7. vakiintuneeksi liputuspäiväksi sekä korostaa kuvataiteen merkitystä ja vahvistaa sen arvostusta maamme kulttuurielämässä.

Monet taidemuseot eri puolella Suomea ovat osallistuneet Kuvataiteen päivään liputtamalla sekä järjestämällä yleisölle ohjelmaa. Suomen Akvarellitaiteen yhdistys järjestää uudelleen Helsingissä Kuvataiteen päivänä 10.7. maalaustapahtuman.

 

Järvenpäässä on monia kiinnostavia maalauskohteita. Tuo ne esiin teoksissasi.

Tekniikka ja koko ovat vapaat.

Päivän aikana maalatuista töistä järjestetään pikanäyttely Taidetalolla 11.–12.7., jossa työt ovat yleisön nähtävillä ilman kehyksiä viikonlopun ajan.

Työt tuodaan Taidetalolle klo 17 mennessä ja taiteilija ripustaa ne heti. Ripustusapua on paikan päällä.

Jokaiselta taiteilijalta otetaan näyttelyyn vähintään yksi työ.

Jokaisen työn taakse seuraavat tiedot:

taiteilijan nimi, osoite, puhelinnumero ja/tai sähköpostiosoite; maalauksen nimi tai paikka, jossa työ on maalattu. Lisäksi mahdollinen myyntihinta

Näyttelyn avajaiset ovat heti 10.7. klo 18-20 ja näyttely on avoinna viikonlopun 11.-12.7. klo 12-16.

Emme peri osallistumismaksua, mutta valmistaudu olemaan valvojana tunnin/pari näyttelyn aikana.

Työt voi noutaa näyttelyn päätyttyä su klo16 jälkeen tai sovitaan töitä jätettäessä.

Yleisö voi äänestää suosikkiteostaan ja äänestyksen perusteella mieluisimmat työt
tulevat nettisivuillemme nähtäville.