Jos olisin lintu – lasten oma taidenäyttely  

Kutsumme Järvenpään Taideseuran jäsenet osallistumaan näyttelyyn yhdessä omien tai läheisten lasten kanssa. Voit ohjeistaa lasta maalaamaan taulun itsestään lintuna. Voitte maalata sen myös yhdessä! 

Tuo teos Taidetalolle 31.5.2024 mennessä. Näyttelyn jälkeen lapset saavat oman teoksen kotiin. 

Jos olet kiinnostunut ja lapsesi haluaisi osallistua, mutta sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä puhelimitse: Anna Matikainen p. 040-5185034. 

Jos olisin lintu-näyttely 12.6.-18.6.2024. Galleria Järnätti

Näyttelyn järjestäjät:

Anna Matikainen ja Susanna Autio, kummatkin Järvenpään Opiston opettajia ja Järvenpään Taideseuran jäseniä.

Näyttelyyn osallistuvat tahot:

Järvenpään Taideseura ry, Järvenpään Kuvataidekoulu/Järvenpään Opisto 

Näyttelyn konsepti:

Lapset kuvittavat itseään lintuna. Linnun muoto ja hahmo toimii eräänlaisena suojana ja naamiona. Järvenpään Kuvataidekoulun opiskelijat valmistelevat omaa osaansa projektista. Teokset eivät paljasta mitään tekijästä vaan näyttelyn tavoite on poistaa ennakkoluuloja erilaisuudesta. Ei ole hyviä tai huonoja ihmisiä. Olemme vain erilaisia mutta tasa-arvoisia.

Näyttelyn toteuttaminen:

Lapset tekevät omanlaisiaan maalauksia linnuista, piirustuksia linnuista tai linnun hahmoisia maskeja. Näistä, jo ennen näyttelyaikaa tehdyistä teoksista kootaan mielenkiintoinen ja iloinen ripustus. Seinälle tehdään lista lasten nimistä.

Galleriatilan keskelle lattialle piirretään iso ympyrä, joka symbolisoi maapalloa. Kaikki näyttelyssä kävijät voivat piirtää oman lintunsa ja laittaa ympyrään.

Näyttelyn aikana galleriassa toimii taidepaja, jonka ohjaajana toimivat Anna Matikainen ja Susanna Autio.