PIGMENTTIÄ – Taidemaalariliiton 90v. juhlanäyttely 2.10. – 27.10.2019

Järvenpään Taideseura järjestää Taidemaalariliittoon kuuluville jäsenilleen.
Pigmenttiä-näyttelyn Järvenpään Taidetalolla ajalla 2.10.-27.10.2019.
Mukana näyttelyssä ovat Hannu Hyrske, Päivi Kukkasniemi, Virpi Lehtonen, Maarit Malin-Pötry, Pauli Pyykölä, Anna-Maija Rissanen.

Näyttelyn avajaiset 5.10. klo 16-18.

PIGMENTTIÄ-näyttelyn lisäksi järjestetään taiteilijatapaaminen 13.10 klo 13-15 ja taidelainaamo Taikkaan tutustuminen. Ensin kierros alkaa taidelainaamo Taikkaan tutustumisella klo 12, jonka jälkeen kierros jatkuu taiteilijatapaamisella Taidetalolla klo 13-15 saakka. Kierrokselle osallistuminen maksutonta. Taikka sijaitsee taidetalon vieressä. Taikka osoite: Myllytie 13 B, 04410 Järvenpää.

Järvenpään Taideseura ry osallistuu Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyviikkoihin tapahtumilla ja näyttelyllä nimeltä PIGMENTTIÄ!
Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta vuonna 2019. Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä liitolla on yli 1300. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi ja harjoittaa näyttelytoimintaa.
JUHLANÄYTTELYVIIKOT
Lokakuussa 2019 taidemaalausta tuodaan esille ympäri Suomea. Kaiken kaikkiaan 17 eri paikkakunnalla järjestetään alueella asuvien Taidemaalariliiton jäsenten näyttely tai muu taidemaalaukseen liittyvä tapahtuma paikallisten taiteilijaseurojen tai muiden paikallisten kuvataidetoimijoiden järjestämänä. Nämä tapahtumat yhdessä muodostavat Taidemaalariliiton juhlanäyttelyviikot. Juhlanäyttelyviikkojen ohjelmaa järjestetään
seuraavissa kunnissa: Rovaniemi, Oulu, Seinäjoki, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä, Tampere, Hämeenlinna, Hyvinkää, Lahti, Lohja, Järvenpää, Loviisa, Porvoo, Espoo, Vantaa ja Helsinki.
Juhlanäyttelyviikot luovat laajan kuvan nykymaalaustaiteen monimuotoisuudesta ja tuovat maalaustaiteen lähelle katsojia eri paikkakunnilla. Juhlanäyttelyviikkojen tapahtumat ja näyttelyt tuovat näkyvyyttä eri puolilla Suomea työskenteleville Taidemaalariliiton jäsentaiteilijoille ja eri alueiden taidetoimijoille, sekä nostavat esiin
valtakunnallisen yhteistyön merkittävyyttä.