Hetkiä puutarhassa, 25.4.-14.5.2023, Satu Turunen, Taidetalon Studio

HETKIÄ PUUTARHASSA

Näyttelyssä voit kurkistaa puutarhan hetkiin näin samalla kun luonto alkaa antamaan itsestään kevään merkkejä. Käsintehdyt keramiikkareliefien osat rakentuvat seinille omiksi keramiikkateoksiksi.

“Mielikuvitukselliset kukat pääsevät sateiden keskellä kukoistamaan. Kukat tuovat toisille mieleen pionit, toisille magnoliat ja toisille jotain muita kukkasia. Uteliaat kaupunkilinnut ovat tulleet hetkeksi visiitille. Puutarhaan on saapunut myös pieni vierailija. Satumainen paikka jossa voi vain ihastella ja ihmetellä pieniäkin yksityiskohtia.”

Kepeyden, kauneuden ja harmonian hakeminen ovat olleet vahvasti läsnä teoksia tehdessä.

Teoksien osissa on käytetty monipuolisesti keramiikan eri tekniikoita mm. dreijaus, valaminen, käsinrakennus, serigrafia, keramiikan puupoltto ja erilaiset lasituspinnat mm. mattaa, kiiltävää, kristalloitunutta ja krakleelasitetta. 

<<>><<><>><<>>

Satu Turunen on opiskellut keramiikka- ja lasimuotoilua Hämeen ammattikorkeakoulussa ja keramiikka- ja lasitaidetta Belgiassa Sint-Lucas Beeldende Kunstissa. Hän tekee keramiikkaseinäteoksia ja piensarjana käyttökeramiikkaa. Käsillä tekeminen ja vaikuttaminen ympärillämme olevaan estetiikkaan inspiroi ja innostaa luomaan uutta.  Viime aikoina posliini on kiehtonut ja haastanut. Sen vastapainona rouheat tummat pinnat. Turusen teoksille on ominaista herkkyys ja leikillisyys. 

instagram: satu_ceramics