Kosketus 30.3.-24.4.2016, Erilaiset yhdessä -ryhmän näyttely Taidetalolla

Kosketus-kutsu-page-001
Koskettavia maalauksia Taidetalossa

Järvenpään Taidetalossa on kolmen ja puolen viikon ajan mahdollisuus tutustua ’koskettavaan taiteeseen’ usean tekijän näkemyksen kautta. Pitkään yhdessä maalannut ja monena keväänä yhteisen näyttelyn pitänyt Erilaiset yhdessä -maalausryhmä ripustaa jälleen öljyväri- ja akryylimaalauksiaan Taidetaloon. Kosketus-näyttely on avoinna 30.3 – 24.4.2016.

Yhteisiksi teemoiksi syksyn ja talven aikana työstettyihin teoksiin sovittiin ’kosketus’ ja ’vastakohdat’. Kukin tekijä valitsi itselleen omimman tavan lähestyä ja käsitellä aiheita. Näyttelyn töissä teemat ilmenevätkin siten hyvin eri tavoin nähtyinä.

Jokaisella tekijällä on jo vuosien aikana hioutunut oma tyylinsä tehdä taidettaan, oma tapansa nähdä ympäristöään. Joku maalaa kankaalle konkreettisen kosketuksen, toinen taas tunnelman tai näkymän, joka koskettaa. Kun yksi haluaa kuvata maalauksellisia vastakohtia tai vastavärejä, toinen taas vaikkapa maalata oman maalauksensa itselleen vieraalla, vastakkaisella tyylillä.

Yhdessä maalaamisesta on vuosien varrella tullut tärkeä osa ryhmäläisten viikko-ohjelmaa. Yhdessä tekeminen on ollut kannustavaa ja ennen kaikkea hauskaa. Yhteiset kritiikki-illat on koettu opettavaisina ja sekä opettajan että maalaustoverien arviot hyödyllisinä ja innostavina.

Erilaiset yhdessä – ryhmään ovat kuluneena talvena kuuluneet Tarja Hukkanen, Anne-May Ignatiew, Kati Lauhakangas, Liisa Ljufström, Irmeli Maunuksela, Irja Orlo, Soili Petrow, Ville Petrow, Martti Salmi, Eija Sandberg ja Eva-Lisa Virtanen.

Erilaiset yhdessä -ryhmä on opiskellut ja tehnyt taidetta Järvenpään opiston suojissa. Ryhmää ovat 2015-2016 ohjanneet taiteilijat Susanna Autio ja Suvi Sysi.

ErilaisetYhdessa_YhteisCV_

Lisätietoja: Tarja Hukkanen, puh. 050 436 4755
hukkanen.tarja@gmail.com