Merja Turpeinen ”K niin kuin …” 14.11. – 9.12.2012

Tervetuloa kaikille tähän ensimmäiseen ihka omaan näyttelyyni. Näyttelyn nimi ”K niin kuin …” viittaa esillä olevien teosten nimiin. Olen nimennyt työt k-kirjaimella alkaviksi jo 1990-luvun lopulta lähtien. K niin kuin… Kauan sitten. Kokeile onneasi. Kenties sittenkin.

Viime aikoina olen pohtinut töissäni paljon erilaisia lähtemisiä ja luopumisia. Äidin tyhjenevää syliä. Kaipausta. Ikääntymistä. Ja nämä viime aikaiset työni ovat enimmäkseen olleet … K… vähän niin kuin kolkkoja.

Nyt on alkanut tuntua siltä, että on aika siirtyä aakkosissa eteenpäin.

Miltä kuulostaa L niin kuin leikki? Laulu? L niin kuin lämpö? Lapsellisuus?

Suuri haaveeni on tulla vielä jonain päivänä naivistiksi. Kuplivan iloiseen, lempeään ja nauravaan ilmaisuun minulla on vielä matkaa. Mutta käyn keveyttä kohden. Ainakin ajatuksissani.

Yksi K-kirjain kuitenkin vielä tänään. K niin kuin kiitos!

Kiitos Järvenpään Taideseuralle tästä näyttelymahdollisuudesta. Kiitos Hessulle kaikesta tuestasi. Sinun avullasi tämäkin näyttely on pystytetty.  Kiitos koko perheelle, kaikille teille ihanille ihmisille, ystäville, rakkaille. Kiitos yhteisistä vuosista ja hetkistä. Kiitos teille kaikille, että olette täällä kanssani tänään, tällä hetkellä.

Vielä kerran tervetuloa! Nauttikaa näyttelystä!