Kuukauden taiteilija, Erik Lauraeus

.

Erik Lauraeus omin sanoin

Aloittelin valokuvausharrastusta vuonna 1963 ja samalla liityin Kameraseuraan.
Siitä alkoi osallistuminen kotimaisiin sekä ulkomaisiin näyttelyihin, menestystäkin tuli ajan saatossa.
Järjestötoiminta tuli kuvioihin harrastuksen syvetessä.
– Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n hallitus, jäsen 1998 – 2003
– SKsL:n hallitus, puheenjohtaja 2002
– Finnfoto ry:n hallitus, jäsen 1998 – 2002

Teoksiani hyväksyttiin myös museoihin, kuten
– Suomen valokuvataiteen museo
– Vietnam Photography Artists Association VAPA
– MFIAP Collection
– Valokuvamuseoissa Intiassa ja Kiinassa

Muutoksen aika

Suotuisten tähtien alla minulla oli mahdollisuus jo 40-vuotiaana vaihtaa liikemiehen salkku kameraan ja lähteä tutkiskelemaan maailmaa linssin läpi. Maita on kertynyt yli sata, kuvien määrää on mahdotonta edes arvioida. Olen kuvannut maailman eri kolkissa ihmisten normaalia arkea – häitä ja hautajaisia, iloa ja kurjuutta sekä katujen hektistä menoa, jossa jokainen yrittää ansaita päivittäiset roposensa mitä moninaisemmin askarein. Aidon maailman olen kohdannut kaukana turistialueilta. Kohdemaistani Intia on noussut ehdottomaksi suosikikseni. Olen palannut sen absurdiin sykkeeseen yhä uudelleen ja kiertänyt maata pitkin ja poikin. Myös aiheen MFIAP-sarjaan kuvasin Intiassa – turbaanit! Sarjassa löytyy turbaanien koko kirjo. Päähine voi olla taiteellinen rakennelma kalliista materiaalista tai sen voi kietaista päähänsä repaleisesta pyyhkeestä.
Saavutettuani MFIAP:n arvon, mielessäni alkoi itää mielenkiinto uudenlaisen kuvan luomiseen ja ryhdyin kehittämään tekniikkaa, jossa yhdistelen fotoshopin avulla erilaisia kuvioita ja olioita fraktaakkeleihin (matemaattinen kaavio). Fraktaakkelimaailmani on usein varsin eläväinen mielikuvitusolioineen ja eläimineen. Myös abstraktiset työt kuuluvat tuotantoon. Tyyliltään fraktaakkelieni voidaan sanoa edustavan enemmän grafiikkaa kuin perinteistä valokuvaa.

Ehkäpä kipinä taiteeseen alkoi kyteä jo esi-isäni Alexander Lauraeuksen (s. 1783) perintönä. Hän toimi muun muassa. Ruotsin kuninkaallisena hovimaalarina.

Erik Lauraeus, MFIAP (Master FIAP, Federation Internationalle de l’Art) 2007
erik.lauraeus@gmail.com
eriklauraeus.fi


Erikin teoksia on myös seuramme Web-Galleriassa